Τα χωριά των Τζουμέρκων, καλούμενα ως Τζουμερκοχώρια, που μαζί με τους οικισμούς τους φθάνουν τα 65, κατανεμήθηκαν σε τρεις νομούς. Εξ αυτών, σύμφωνα και με την τελευταία διοικητική διαίρεση 33 περιλαμβάνονται στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων (Ιωαννίνων), συνολικής έκτασης 300.000 στρεμμάτων, 26 στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων (Άρτας), συνολικής έκτασης 950.000 στρεμμάτων και 6 στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, συνολικής έκτασης 200.000 στρεμμάτων.

Κάποια από τα πιο γνωστά χωριά στην περιοχή είναι  το Συρράκο, οι Καλαρρύτες, τα Πράμαντα, ο Καταρράκτης, το Ματσούκι κ.α.

Η άγρια φύση και τα βουνά, τα γραφικά χωριά, τα μοναστήρια, τα ποτάμια, οι παλιοί νερόμυλοι και άλλες σπάνιες ομορφιές, αξίζει να τα επισκεφτούν όλοι οι λάτρεις της παρθένας φύσης!

Εμείς μπορούμε να οργανώσουμε την μετακίνηση και την ξενάγησή σας σε όλη την περιοχή των Τζουμέρκων, να αναλάβουμε την μετακίνηση σας στις πεζοπορικές διαδρομές , ακόμη και την μεταφορά σας στα ξενοδοχεία τις περιοχής.

Επίσης μπορείτε να συνδυάσετε την εκδρομή σας με δραστηριότητες όπως rafting στον Άραχθο και Καλαρρύτικο ποταμό, canyoning, trekking κ.τ.λ

Call Now ButtonΚαλέστε μας - Call us